zonwering reinigen

Geniet weer van een stralende zonwering

Een mooie markies is de uitstraling van uw huis, bedrijf of winkelpand. Niet voor niets maken hotels, restaurants en cafés gebruik van deze mooie markiezen als reclame voor hun bedrijf. Toch hebben deze zonweringen een hoop te lijden onder de weersomstandigheden zoals wind en zure regen. Na verloop van tijd zullen de zonweringen hun mooie felle kleuren verliezen en groen uit gaan slaan. Dit tast niet alleen de uitstraling aan maar ook de levensduur. Bij gebrek aan slecht onderhoud zullen de zonweringen harder achteruit gaan waardoor het textiel blijvend wordt aangetast. Uw zonwering reinigen is dus niet alleen goed voor de uitstraling maar ook voor de levensduur.

Er zijn vele soorten vervuiling

De zonweringen staan bloot aan verschillende soorten vervuiling zoals:

 • Stof en zand, vaak zelfs al licht aangehecht;
 • Vette aanslag door roet, uitlaatgassen en atmosferische vervuiling;
 • Algen, mossen en lekstrepen. Vooral lekstrepen zijn hardnekkig;
 • Harsen van bomen en vogelpoep. Vogelpoep veroorzaakt uitgebeten vlekken in het doek;
 • Verstikkingen en schimmels, vooral goed zichtbaar bij de onderste rand.

Zonwering reinigen

Bij Hydro Cleaning bent u bij het juiste adres voor het reinigen van zonweringen. Met onze zorgvuldige behandelmethode zal uw zonwering snel weer voor een frisse uitstraling zorgen.

Zonwering beschermen

Nadat uw zonwering door ons is gereinigd is het van belang deze opnieuw te laten impregneren voor een optimale bescherming. Wij gebruiken een zeer hoogwaardige beschermer met een uitstekende vocht- en vuilafstotende werking inclusief UV-bescherming. Deze beschermlaag zal de levensduur van uw zonwering aanzienlijk verlengen en is om deze reden van essentieel belang na de reiniging.

Uw zonwering reinigen wij als volgt:

 • Voordat wij te werk gaan zullen we eerst het oppervlaktevuil en de vaste bestanddelen zoveel mogelijk proberen te verwijderen door het doek droog te borstelen;
 • Vervolgens maken wij het doek nat met schoon water en zullen wij de reinigingsshampoo aanbrengen. Dit laten we enkele minuten intrekken;
 • Hierna zullen wij onze reinigingsshampoo nogmaals aanbrengen en met een zachte borstel het oppervlak bewerken. Hierdoor verdwijnt niet alleen het resterende oppervlaktevuil, maar zal het vuil ook tot diep in het doek gereinigd worden;
 • Dit laten we 10 minuten intrekken;
 • Vervolgens zullen we het doek met voldoende schoon water naspoelen en laten we hem drogen;
 • Indien gewenst zullen we uw zonwering impregneren zodat er een beschermlaag op zit dat vuil afstoot en de stof waterdicht maakt;
 • Natuurlijk laten we uw ramen netjes achter indien deze door ons zijn vervuild.

Op verschillende textielobjecten toe te passen

Onze reinigingsmethoden is geschikt voor meerdere textielobjecten zoals: cabrioletkappen, tenten, bootkappen, bootkussen, zeilen, zonweringen, markiezen etc.

Impregneren van uw zonwering

Om de levensduur van uw zonwering aanzienlijk te verlengen is het van essentieel belang om na het reinigen deze te impregneren. Hiervoor moeten wij eerst de zonwering reinigen. Onze hoogwaardige beschermer zal ervoor zorgen dat uw zonwering water- en vuilafstotend is. Daarnaast biedt UV-bescherming wat ervoor zorgt dat uw zonwering kleurvaster wordt.

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Zelf het aantal m² berekenen van uw markies

Berekenen van oppervlak van markies