Hydro Groep - Dakreiniging en Impregneren

Het onderhouden van uw dak

Naast het feit dat uw dak voor een groot deel zichtbepalend is, biedt het ook bescherming tegen uw huis of kantoor- of winkelpand. Uw dak is blootgesteld aan weersinvloeden zoals wind en regen. Bij gebrek aan goed onderhoud kunnen er scheuren ontstaan in uw dakpannen die met vorst kunnen uitzetten waardoor er stukken kunnen afbreken. Daarnaast kan hevige wind de loodslabben van uw dak doen opwaaien. U zult begrijpen dat beide belangrijke oorzaken kunnen zijn voor lekkage aan uw dak. Om deze reden is dakreiniging en het onderhoud van essentieel belang.

Uitstraling en preventief onderhoud

Het mag duidelijk zijn dat het reinigen van uw dak meerdere functies heeft. Naast een betere uitstraling door het verwijderen van vuil en aanslag voorkomt het ook schade in de toekomst. Dankzij onze reinigingsmethode zorgen wij ervoor dat uw dak weer in originele staat teruggebracht wordt.

Uw dak laten impregneren

Wanneer wij uw dak gereinigd hebben kunnen wij een beschermende laag aanbrengen. Deze beschermde laag zorgt ervoor dat het dak minder lucht door zal laten en is vocht- en vuilafstotend. Hierdoor kunnen de mossen en algen zich minder goed aan het materiaal hechten. Daarnaast zorgt het ervoor dat uw dak bestendiger is tegen verschillende soorten weersomstandigheden zoals zure regen en sneeuw. Met het impregneren van het dak kunnen wij de levensduur aanzienlijk verlengen. Meer informatie over impregneren leest u hier.

Impregneren - Hydro Cleaning

 Wij laten het dak van uw woning of bedrijfspand weer stralen.

Onze werkwijze

 • Hydro Cleaning voert indien de situatie daarom vraagt eerst een vrijblijvende inspectie uit om de situatie en conditie van het dak op te nemen. Onze deskundige medewerkers combineren deze gegevens om zo een goed advies en passende offerte uit te kunnen brengen.
 • In overleg plannen wij met u een afspraak in om uw dak door onze deskundige medewerkers te laten renoveren.
 • Wanneer wij tijdens het reinigen kapotte pannen tegenkomen kunnen wij deze eventueel voor u vervangen voor nieuwe pannen.
 • Tijdens en na het reinigen besteden wij de grootste zorg voor uw omgeving. Zo zorgen wij ervoor dat uw muren, schuttingen en ramen netjes en schoon worden achtergelaten en nemen wij onze benodigde materialen en eventuele afval weer mee.

Verschillende soorten daken

Wanneer wij uw dak reinigen is het van tevoren goed om te weten wat voor soort dak u heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten daken.

 • Dakpannen
  • Betonnen sneldekpannen
  • Keramische kleipannen
 • Leipannen
 • Golfplaten
 • Shingles

De meest voorkomende daksoort is een dakpannen dak. Vaak zijn deze dakpannen van beton, maar de oud Hollandse gebakken dakpan komt ook voor. Elk type dak vereist een andere werkwijze voor reiniging. Leien en shingles zijn vaak kwetsbaarder dan pannen en daarom wordt er met een lagere druk gereinigd. Golfplaten daarentegen zijn wel weer goed te reinigen onder hogere druk vanwege hun sterkte en stabiliteit.

Milieuvriendelijk en verantwoord

 • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
 • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
 • Zeer lage CO2 emissie

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Dakreiniging zonder gebruik van chemie

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan uw dak minimaal is. Door het dak te reinigen met +/- 150 °C stoom zullen alle organismen en sporen tot diep in het dak worden gedood. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

WIJ REINIGEN OOK GEVELS.