Het verwijderen van graffiti

Graffiti verwijderen is een noodzakelijk kwaad. De graffiti zelf verwijderen is een onmogelijke klus aangezien er professioneel apparatuur voor nodig is. Daarnaast zijn er steensoorten die niet bestand zijn tegen standaard reinigingsmethodes, zoals reinigen onder hoge druk met heet water. Zo is kalkhoudende zandsteen kwetsbaarder dan hardsteen. En bovendien zal na het verwijderen van de graffiti vele steensoorten zeer poreus worden, met alle gevolgen van dien.

De juiste reinigingsmethode

In alle gevallen is het noodzaak de graffiti zo snel mogelijk te laten verwijderen. Het reinigingsproces wordt moeilijker naarmate de graffiti er langer op blijft zitten om zich beter aan het oppervlak te kunnen hechten. Het kan nodig zijn om de gehele gevel te laten reinigen, zodat er geen overgang of kleurverschil te zien is. Een verkeerde of te hardnekkige reinigingsmethode kan de bekladde muur ernstig beschadigen. Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk dat op elke steensoort is toe te passen is en de beschadigingen minimaal zijn.

Geschikt voor elk oppervlak

Onze reinigingsmethode is geschikt voor elk gevoelig oppervlak zoals zandsteen en verschillende soorten natuursteen. Monumentale panden kunnen ook dankzij onze methode worden gereinigd.

Milieuvriendelijk en verantwoord

  • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
  • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
  • Zeer lage CO2 emissie

Zonder chemie en beschadigingen

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan de muur minimaal is. Onze gevelreinigingsmethode is zelfs geschikt voor monumentale panden. Door de muur te reinigen met +/- 150 °C stoom zal de verf van de graffiti worden opgelost. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Graffiti verwijderen én voorkomen

Nadat de muur verwijdert is van graffiti kunnen wij deze impregneren of coaten. Op deze manier voorkomt u dat er meer schade aan de muur of gevel ontstaat. De coating zorgt ervoor dat de graffiti niet aan de muur kan hechten waardoor het makkelijk te verwijderen is.