Steiger van hout reinigen met stoom

Vergrijzing van hout

Respectievelijk 40% van de Nederlandse tuinbezitters heeft hardhout in de tuin. Het hout heeft te lijden onder de weersomstandigheden zoals zure regen, wind en de vervuiling in de lucht. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de uitstraling en levensduur van het hout. Het hout zal langzamerhand vergrijzen waardoor het die prachtige kleur zal verliezen. Daarnaast zal er groene aanslag op komen waardoor het hout gevaarlijk glad kan worden. Het hout reinigen zal ervoor zorgen dat het weer een nieuwe uitstraling zal krijgen.

Hout reinigen en regelmatig onderhoud is noodzakelijk

Na verloop van tijd zullen de vezels van het hout omhoog gaan staan waardoor het hout erg ruw wordt. Voor vlonders is dit een erg vervelend verschijnsel in verband met de splinters. Bovendien hebben liggende delen zoals vlonders meer te voorduren dan staande delen zoals schuttingen. Onderhoud van het hout is noodzakelijk voor een lange levensduur.

Een betere uitstraling en levensduur

Wanneer uw vlonder of een ander houtobject door ons wordt gereinigd verbeterd dit niet alleen de uitstraling maar verlengt het ook aanzienlijk de levensduur van het hout. Wij zorgen dat het hout tot diep in de vezels wordt gereinigd zodat het alle sporen en organismen doodt.

Duurzaam en effectief

Dankzij onze revolutionaire reinigingstechniek maken wij het onmogelijke mogelijk. Zonder beschadigingen kunnen wij de meeste objecten reinigen die een voorzichtige aanpak nodig hebben zoals hardhout en alle andere houtsoorten. Zonder gebruik te maken van chemicaliën en afbijtmiddelen kunnen wij verbluffende resultaten behalen.

Milieuvriendelijk en verantwoord

  • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
  • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
  • Zeer lage CO2 emissie

Uitstekende prijs- kwaliteitverhouding

Wij staan garant voor een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding. Doordat wij geheel onafhankelijk werken kunnen wij u voorzien van een scherp aanbod. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan door middel van onderstaand formulier.

Laat uw hout reinigen door professionals

De meeste mensen zullen het hout gaan reinigen met een huis-tuin-en-keuken hogedrukreiniger. Dit is absoluut funest voor het hout, dit is dan ook ten sterkste af te raden. Door het water onder hoge druk zal het hout ernstig beschadigen. Deze beschadigingen zijn permanent en dus niet meer te herstellen. Daarnaast kunnen er scheuren in het hout gaan ontstaan waardoor er vocht in kan gaan zitten waardoor het meer uit gaat zetten.

Zonder chemie en beschadigingen

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan het houtwerk minimaal is. Hout reinigen met +/- 150 °C stoom zal ervoor zorgen dat alle organismen en sporen tot diep in het hout worden gedood. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.