reinigen van beton

Reinigen van beton en onderhoud

Beton is een bouwmateriaal wat ontzettend veel wordt gebruikt in de hedendaagse bouw voor bijvoorbeeld panden, wegen- en waterbouw. Ondanks de onverwoestbare reputatie van het beton is het wel degelijk noodzakelijk om dit goed te onderhouden. Door het reinigen van beton kan een langere levensduur gegarandeerd worden.

Een betere uitstraling

Naast de kwaliteit en de levensduur van het beton is de uitstraling ook belangrijk. Het beton is blootgesteld aan vele soorten vervuiling waardoor het grijs en groen uit kan slaan. Helaas is beton ook erg geliefd bij graffiti artiesten waardoor het er vervallen uit kan gaan zien. Het verwijderen van de graffiti behoort tot een van onze diensten, meer informatie kunt u hier vinden. Dankzij onze reinigingsmethode zorgen wij ervoor dat het beton weer in originele staat teruggebracht wordt.

Toepasbaar op verschillende constructies

Alle soorten betonwerken zijn mogelijk met onze reinigingstechniek zoals:

  • Gebouwen;
  • Bruggen en viaducten;
  • Kunstwerken;
  • Wegen en vloeren;

Milieuvriendelijk en verantwoord

  • Geen chemie- en reinigingsmiddelen nodig;
  • Tot 60% waterbesparing dankzij onze reinigingsmethode;
  • Zeer lage CO2 emissie

Duurzaam reinigen zonder chemie

Wij gebruiken een unieke reinigingsmethode dat gebruik maakt van stoom onder hoge druk. De essentiële eigenschap van onze reinigingsmethode is dat stoom veel minder inslagkracht heeft dan water, waardoor de kans op beschadigingen aan het beton minimaal is. Dankzij deze revolutionaire reinigingsmethode komen er geen chemische reinigingsmiddelen bij kijken.

Impregneren van beton

Het is bij ons mogelijk om na het reinigen van het beton dit te behandelen met een beschermend impregneermiddel. Wij gebruiken een milieuvriendelijk en beschermend impregneermiddel op waterbasis waardoor het beton makkelijker te onderhouden blijft. Na droging is het oppervlak olie-, vet- vuilafstotend en waterwerend. Het materiaal reageert in de ondergrond onder aanwezigheid van luchtvochtigheid tot een waterafstotende UV- en weerbestendige structuur. Meer informatie over onze impregneerbehandelingen leest u hier.